Cafeteria: százezreket adózhatsz, ha nem adod be ezt az igazolást

Óriási terhet vehetnek le munkavállalóik válláról a cégek, ha adómentes lakhatási és lakáscélú támogatásokkal segítik őket. Idén még egyszerűbb lesz ezekhez hozzájutni, mint korábban. Aki pedig már tavaly is kapott lakáscélú támogatást, annak erről január 31-ig igazolást kell kapnia, különben ezt az összeget jövedelemként megadóztatják idén tavasszal. A Pénzcentrum összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a mobilitási célú lakhatási támogatásról és a munkáltatói lakáscélú támogatásról.

Az idei cafeteria-rendszer vegyes fogadtatást kapott: hiszen a legnépszerűbbnek számító Erzsébet-utalvány és a Szép-kártya után is többet kell adóznia a munkáltatóknak, mint tavaly. Ebből kifolyólag nagyon valószínű, hogy a cégek átalakítják majd a jutalmazási rendszerüket.
Van viszont kedvező újítás, könnyítés is, például a lakáscélú támogatások esetében. Ezek a juttatások ráadásul adómentesek, tehát csak annyi költséget jelent a munkáltatónak, amennyit odaad a dolgozójának. Ebből kétféle is létezik, melyekről a pénzcentrum.hu cikke ad bővebb tájékoztatást.

0 hozzászólás

© 2013 Royalház • All Rights Reserved • Webdesign: Studio1