Adóhatóság előtti képviselet

„Nem biztos, hogy megoldjuk, de legalább nem rontunk rajta”

Ha bejelentkezik az adóhatóság, hogy az előző negyedévi áfa kiutalása előtt szeretné megvizsgálni, miből is jött ki az a visszaigénylés, vagy hogy átnézné az előző 3 évet, de úgy alaposan ám, akkor sok vállalkozásnál ideges rohangászás kezdődik. AZ ügyvezető, ha adóvizsgálat van a cégnél, biztos, hogy ideges, mert vagy fél vagy mérges, vagy mindkettő, tehát nem célszerű rábízni a képviseletet. A könyvelő – akár saját, akár külsős szolgáltató – gyakran maga sem tudja, mi ilyenkor a teendő, hisz egy adóbevallás vagy egy éves mérleg korrekt elkészítése egészen másfajta képességeket kíván, a cég ügyvédje (ha van egyáltalán) pedig általában a cégjog és az adásvételi meg a munkaszerződések világában járatos. Persze vannak kivételek, nem is kis számban, magabiztos könyvelők, adó szakjogász ügyvédek – de mi van, ha pont ott, pont akkor nem ilyenek ülnek?

Akkor van Royalház. Az adóhatósági eljárás külön tudomány. Nem csak azért, mert az adózás rendjéről szóló törvény rejtelmei speciális ismereteket jelentenek, hanem azért is, mert fontos ismerni a helyi szokásokat, a nyelvezetet és azokat a belső rutinokat, amelyek nem olvashatóak ki a jogszabályokból. Valahogy úgy van ez, mint a nyelvtudással: meg lehet jól tanulni az iskolában is egy nyelvet, de igazából az érti meg a helybélieket, aki az egyes szavak mögöttes jelentését is ismeri, vagyis nemcsak az adott ország nyelvét, hanem kultúráját is ismeri.

Nálunk, a Royalházban megbízóink rendelkezésére áll két rutinos szakember is, akik részben az adóhatóságon belül, részben évtizedes szakértői múlt során szerezték meg a szükséges tapasztalatot. De együttműködő partnereink között is remek specialisták vannak. Sokszor tapasztaltuk, hogy egy-egy vállalkozásnál, ahol maguk próbálták ellátni az adóhatóság előtti képviseletet, nemhogy javítottak volna a helyzetükön, de tovább rontottak, s mire megtaláltak bennünket, már nagyon nehéz volt segíteni.

© 2013 Royalház • All Rights Reserved • Webdesign: Studio1