Kötelező változás a számlázó programban

Egy határidő közeledtével ismét szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 2016. január 01. napjától megváltozik a számlák adóhatósági ellenőrzéséről szóló 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet.

Az év elejétől megváltozik azon követelmények köre, amelyeknek az egyes társaságok által alkalmazott számlázó programnak meg kell felelni.

Az új előírás szerint, az előírt naptól kezdődően minden számlázó programnak rendelkezni kell egy olyan önálló, de a programba beépített „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval, amelynek elindításával az adóhatóság adatexportot végezhet el az adózónál.

Az adóhatóság 2015. február 16. napján közzétett nyilatkozata szerint ennek a változtatásnak az a célja, hogy elősegítse az egységes ellenőrzési adatszolgáltatást, és így bárhol, bármilyen vállalkozás ellenőrzésénél egységes szerkezetben álljanak rendelkezésére az adatok.

Természetesen nem a cég vezetőjének, de még számviteli vagy informatikai munkatársának sem az az ezzel kapcsolatos feladata, maga feleltesse meg a szoftvert az előírt újabb követelményeknek, hanem csak annyi, hogy még a határidő bekövetkezte előtt meggyőződjön arról, hogy számlázó programja megkapta azt frissítést, amellyel az új előírásokat teljesíteni tudja, és erről a szoftver készítője nyilatkozott írásban.

Javaslom, vegye fel a kapcsolatot időben számlázó programjának készítőjével.

De ha kell, mi is segítünk!

 

0 hozzászólás

© 2013 Royalház • All Rights Reserved • Webdesign: Studio1